sant



En cykel som väcker avund.

Jenny

Hannah eller är det jag? Svårt att se skillnad.

Nigger please.

Alltså, basen i The chain, fleetwood mac. Du är för mumsig, min lilla mörka vän!


Först och främst, en mustig liten basgång till folket. I`ll hook you up with some tunes, dudes!



Sen kan vi också säga som så. Little lies, bra låt bra låt.




Sen kan vi ju också säga att, visst dessa två godingar i alla ära men gamla goda orginal fleetie. Alltså, inga b-tudas i fleetwood mac, those were the days.















Något annat som jag gillar med gamla Fleetwood Mac är att jag och Peter Green kör på liknande frisyrer. Det är galet, släng på mig en fet mustach och jag ser ut som han eller Tony Iommi. Jag skulle få så jävla mycket brudar om jag var en ung man i slutet på 60-talet/slutet av 70-talet.

/Jenny

Dvala

Hej. Jag sitter i nån slags dvala och orkar inte gå och duscha. Dock måste jag för att inte skräma slag på Falun imorgon med mitt hår. Mina fötter lukta också ingått och söt svettt, alltså inte vanlig äckel plasrpåse-fot utan ganska mysikgt faktiskt. Åh nu låter det som jag har en fotfetish, vilket jag svär på att jag inte har. Har även tjärnat den mest värda 100-lappen ever - jag klippte grannens toppar på typ tre sekunder. Life is sweet.
Allt för mig / Mizz Zöller

odödlig mjölk del två +konstgrafiska

Här sitter jag i min enmannalägenhet och slurpar på mitt te med min mjölk som fortfarande iz going ZtroNG!!! Det som är lite tråkigt med detta är att mjölken är slut snart. Det är enligt mina beräkningar bara en dos mjölk kvar till morgondagens te, och därmed kommer jag förmodligen aldrig få reda på hur långe den hållt.

Men nog om min gamle mjölk. Nu tänkte jag lägga ut lite bilder från konstgrafiska där jag, Amanda och Jenny är och praktiserar. Vi är där och lär oss olika trycktekniker, och hitills har vi arbetat med mezzotint, träsnitt, och vi håller just nu på med vår första litografi. Mange spännange å lärorikt. men här kommer lite random bilder från lite av det jag gjort hitills. Klart som oklart.


otryckt mezzotint


otryckt och oklar träsnitt


Träsnitt, från urkarvad träplatta, sen chine-collé och till sis tryck på det.


Slipning av sten till litografi

Allt från mig för dagen, hörs då /amanda lex


Snöesch! UNTZZZZ

Äntligen! Nu är det som sagt, snökaos i mitt vackra Dalarna. Och då blir jag som en liten barnunge, jul jul jul. Det är allt som finns i mitt huvud. I helgen har jag köttat. Jag har staplat och släpit, lassat och lyft en massa, massa ved. Jobbat som en riktig kar. Eller en redug kvinna, vilket jag faktiskt är. En regud kvinna alltså. Så nu känner jag att det är dax för mig att reclaima min feminima sida. Började förvandligen med smink och eyeliner efter dagsarbetet ute på gården, och forsätter med ett härligt kaosinlägg.




























Min dudes, vi MÅSTE åka och fira st paddys day!









Ha det! / Jenny

väderkaos och mutantmjölk

Här sitter jag själv i min egna lilla lägenhet och myser lite på första advent med min halvtrasiga advetsljusstake och en ganska ful tomte, med Arga Snickaren på i bakgrunden, tragiskt men sant. Nähhh men så illa är det inte, det var ju kul att vi fick snö allafall. Tror att vi har gått igenom alla möjliga väder denna dag som började solig, blev blåsig, ösregn kom som en liten blixt från klar himmel, det blev hagel och slutade i snö. 2012 närmar sig inte med diskreta steg och med detta väder är ju jordens undergång 2012 ett faktum.



Men nu till en ganska cool sak. Jag vet inte vad det är för mutantmjölk jag köpt, men den vägrar bli gammal. Eftersom att jag bor själv och inte dricker mjölk annat än i teet så blir det inte mycket mjölk som går åt. Denna mjölk har jag haft i över två veckor nu. Hela förra veckan skulle den vara gammal, och jag gick och doftade lite var och varannan dag i väntan på att den skulle lukta röv. Men den dagen kom aldrig. Så nu när jag kom hem idag efter en helg hemma i Leksand så väntade jag mig att mötas av en stark odör i hela lägenheten, för nu har det trots allt gått 11 dagar sen den blev gammal. Men inte, den står fortfarande på starka ben och är helt drickbar utan en endaste klump i sig. Och då ställer man sig frågan, är det jag som är dum i huvudet och läser fel på datumet eller har jag fått världens hållbaraste mjölk? Till denna spännande historia kan jag tillägga att den vart öppen från dag 1 i min lägenhet.



Fortsätt läsa howveryfancy för att få reda på hur denna nervkittlande historia ska sluta. Jag lovar att hålla er uppdaterade.

/Amanda Lexii




till dig julia wickstöm

Hahahahah.
/Jenny

25 november

Hej. Jag är vid liv och som Jenny gissade, ganska tömd på inspiration. Därför har jag haft en extremt kass vecka på verkstan men idag och igår gjorde jag totalt tre tavlor, dock fula som stryk. Ahmed är nog lite besviken på våran trytande kreativitet. Imorgon ska jag på bröllop och jag har en fashion crisis OCH så ska jag måla ett kort, haha fy. Så min kväll kommer bli lång.
På tal om bröllop, jag var inne på puppisarna Hannah and Landons blogg just och tittade in på en länk och hittade en så fin klänning, den kan jag gifta mig i tänkte jag.
Och jag vill ha en av hennes fina klänningar imorgon. Ja ja, det var all bitterhet och pessimism jag hade att bjuda på, adios smigos!
/Möller von Zöller

tjenna dudes.

Hejhejhej. Amandorna och jag har det helt okej på Konst Grafiska, vi är nog lite oinspirerade alla tre. Jag är iallafall rätt otaggad på det mest just nu, det finns inget som jag verkligen känner att jag vill göra. Allt är typ "joo, jaa... det skulle ju kanske vara kul." Konstigt det där. Jaja.

Något kul som hänt är iallafall att jag köpt två skivor. De kostade 70 spänn sammanlagt, överkomligt resonderade en utfattig student som jag.

Fest!

Jag saknar Isa och Julle, som har sin praktik i stockholm. Så pudz på er, när ni ser detta.

Isa. Doing what she does best!

/ Jenny

det var dags

Ung Vänster helgen har vart helt grym med föreläsningar och trevligt folk. Så nu känns det så himla bra att man äntligen tagit tag i det här.

Men med föreläsningar så kommer ju även bilden om hur det egentligen går till i vår värld och som alltid från sånna saker så kommer man hem förbannad över hur det funkar och man känner en stor maktlöshet. Men då är det ju bra att vi faktiskt tagit tag i detta och att vi kan vara med och göra skillnad. Man måste ju börja någonstans.

Men saker som jag vill spy på just nu är saker som pengar, ojämnlikhet, rasism och lite på miljön. Och mycket mer. Som detta.

Men som sagt, grym och lärorik helg. Imorgon är det dags för praktik på Falu konstgrafiska, fän va myyyzzz!!!!

/A.L


de va myz me mig ja

Ja mina kära vänner, här sitter vi, jag och Jenny. Lyssnar lite på musik, har druckit lite te och rökt lite vattenpipa. Det är alltid en sån himla crack house känsla som sprider sig i rummet när man börjar rigga med vttenpipa trots dens oskyldighet. Men inte nog med att jag har en bra kväll så kännas livet förvånansvårt produktivt och händelserikt. Jag bockar av skoljobb efterskoljobb samtidigt som jag ska ta tag i sånna saker man tänkt så länge som att börja engagera sig i Ung Vänster. Man kommer inte så långt med att bara vara medlem, det är väl dags att göra någonting också.

Har fått många frågor om vart min kamera kommer ifrån med mina underbara bilder och tänkte då avslöja att det är en iphone 3G, funkar speciellt bra om man ska ta bilder i lite mörker.

och p.s jenny, din rubrik var inte speciellt fyndig, inte min heller.

puss å nyp i stjärten hihi /A.L

Mys med Manny

Nu tänker jag skriva ett litet inlägg utan bilder, vilket kan bli lite trist. Men det är bara att gilla läget, kyckligar. Jag är hemma hos manny the best looking tranny, min lilla sockertopp. Vi chillar och taggar inför Ung Vänster-kurs. Vi ska llatså styra upp detta nu, kom igen röd regering nästa! WOOP WOOP, UNTZ UNTZ och så vidare. Jag taggar också lite inför den stundande julen, dock utan snö. Helt ärligt, vart fan är all min underbara snö? Åh, jul jul jul jul jul. Du kan inte komma för tidigt, min efterlängtade vintervän!









Lite te-drickar tunes kan ni få, mina kycklingar små. Erkänn att rubriken var lite fyndig?

Julens väktare aka Jenny

pengar pengar

Äntligen har jag och Möller sökt in till pengarna på bordet och jag är så sjukt taggad på att komma med!!! Vore itne helt fel att komma hem med en liten kosing på det torra studentkontot. Nää, usch vad kul.



Nu sitter jag och väntar på att Isa och Jenny ska bli klara här i skolan så vi kan gå och ta oss en after school beer till ett lockande extrapris. Och det var allt givande jag hade att bjuda på.


Hejsan hopsan hälsar Lexi

Onsdag


Åh, min vänner. Igår satt jag och lyssnade igenom gamla brända skivor, och herre jesus vad mysigt det var. Skivorna var från typ 2006, när jag gick i åttan alltså. Upptäckte att jag inte var helt dum i huvudet när jag var 15 år gammal och åh, det var så kul! Idag är det onsdag, vilket innebär onsdagsöl på pitchers med mina homies. Tog en himla stort steg idag då jag faktiskt köpte spotify unlimited, istället för att använda den sugiga gratis versionen.
PUDZZZ, mina små kycklingar!/ Jenny

En till

Bjuder på ett till för vem vet hur länge det kan dröja tills nästa besök? Nu ska jag gå och laga någon slags mat och sen åka till Falun på Mary Kay-möte. Tjarå

Mästerkameran i träskor

Hej. Nyss så var det sån sjukt fin himmel över Skäve och massor med trollsk dimma i dalen och älven. Sa till min mor att om jag hade en bra kamera kunde jag gått ut och tagit bilder men gjorde ett försök med nordeuropas äldsta iPhone som fortfarande funkar och det gick! Så här kommer lite bilder från mig, mästerfotografen i träskor. Pudz  smigos / Möller

Måndag

Jag firar att det är en vanlig måndag med att ge er ett härligt kaos. Ja, visst är det härligt med lite fina bilder att vila ögonen på, och som grädden på moset får ni också lite härliga toner. Jag är en så givmild och härlig människa, visst är jag det? PUDZ mina småttingar!
Jenny

ännu lite mer eco bazaar

Ja, lugn nu grabbar, jag lever och jag har laddat upp med nya tag till denna blogg. Jenny har ju skrivit en del om Eco bazaar som vi var med på och då tänkte jag även att jag skulle visa vad jag och Möller gjorde.

Här är möllers första, med en kjol gjord i löv och plast med en skjorta och en kimono.



Julias tröja med fårben som halsband


Jennys klänning


Min klänning gjord i löv till kjolen, livet är gjort i bark och halsbandet som sitter på livet är gjort av rönnbär.


Bella och Alva som gick för mig och Annika som gick för Möller


Amandas andra outfit som med en klänning gjord i löv och plast, sen en väst klädd med garn och rönnbär










Min andra outfit med halsband och kjol gjord i gamla tygbitar med en kappar över gjord av plastsäckar





Och det var det för denna gång!

CIAO / Amanda L



Länk-fan

Nej, tydligen funkade inte länken till den äckliga kampanjen. Så jag slänger upp bilderna istället. Håll i hatten!

















Alltså. Helt ärligt, hur kan man ens tänka som VD för ett företag att det är en bra idé att göra en kampanj som denna? Hur kan man tycka att det ligger något estetiskvärde i detta? Visst, lite naket kan ju vara soft men det finns ett bra sätt att göra det på. Och så finns ju detta sätt att göra det på. Jag har själv, svårt för att första att det inte verkar finnas några som helst regler för vad man får göra i marknasföringens namn. Så detta är okej, men att ha en liten en liten asiatisk flicka på kina-puffpåsarna är förnedrande för folk med asiatisk ursprung?

It doesn´t make any sense!

ADIOS / Jenny

Parisa, du är så jävla grym.

En av bloggarna som jag följer är denna http://nojesguiden.se/blogs/parisa . Ibland skrattar jag så att jag kissar på mig och ibland blir jag galet arg och äcklad. Det är så himla bra, allt med denna blogg. Jag har sett mycket i denna blogg i mina dagar som gjort mig upprörd, som detta:

En textrad ur Daniel Adams Ray - Lilla Lady " Jag gillar att du säger vad du tycker
Men det du säger att du tycker säger inte mycket"

Även denna lilla anorexidockan gör mig arg. Om ni undrar över den lilla lysande pluppen på hennes fitta finns den där pga av att hon är en så kallad Menstrating Barbie.



Men mina damer och herrar, vad jag nu ska visa er, som den visa Parisa har visat mig genom hennes blogg är nog det som upprört mig mest under 2011. Jag ger er märket Suit Supplys kampanj Shamless.





!!!!!!!!!!!!!!!

Jag har dessutom slängt upp dom två mest oskyldiga bilderna, men jag länker här nedan till de andra. Som jag alltid sagt, inget visar upp kostymer som lite tutt-och-fitt-inspektering.

Alltså, helt ärligt kolla på länken.
http://designerscouch.org/view-log/Suit-Supply-Shameless-Ad-Campaign-1733

/Jenny

tjenna





Den mest episka av chillare, Törnrosa. Soft brud. Idag vill jag att det ska vara jul. Åh, tänker er folks, julmarknad, lucia och lussemys. Jag har också insett att det är dax (mega dax) med skärpning på vissa fronter. Vi börjar med att se framåt och inte bakåt och vi håller käften. Det är planen! Vi ska också sluta fundera på saker dag ut och dag in, det är till ingen nyttech.

Idag hade jag ett litet problem. Jag vaknade och kunde inte bestämma mig om jag skulle äta prinskorv och potatis (JUL!!!)  till middag eller om jag skulle köra på mina älskade köttbullar och överkokta makaroner. Hur skulle jag kunna lösa detta världsproblem? JO, jag hoppar över frukosten och käkar lunch istället. Då får jag det bästa av två rätt lökiga, husmanskost rätter. Jag borde bli diplomat, kan jag lösa detta är fan Israel-Palestina-frågan en baggis. Och Dawit Isak, I will get you out my brother!

/Jenny

Julstäd?

Hej hallå! Även jag vilar ut efter Eco Bazaaren, bilder från mig och Amanda kommer vid ett senare tillfälle. Just nu städar jag och lyssnar på julmusik, länkar den bästa av alla. Efter visningen i lördags fick jag denna fina ängel av Vera och Maria, tuzen takk!! Den görs i en by i Sydafrika och tack vare detta företag/ängeltillverkningen har de byggt upp hela sin by med el, rent vatten, skolor ja ni fattar. Den ska få hänga här tills julen är helt här!
http://www.youtube.com/watch?v=fDoDUC9M0Sg
/Amanda M

RSS 2.0